YEMEK TARİFLERİ: Pakmayalı Poğaça

Şu aralar tatil için eşimin ailesinin yanında kalıyoruz. Bu esnada kayınvalidemin zengin mutfak bilgilerinden faydalanıp bazı tarifleri kapma şansını değerlendiriyorum. Tabiiki sizinle de paylaşmadan duramadım. Misafirleri için hazırladığı bu muhteşem poğaçaya doyamadık ki yoğun istek üzeri bir daha yaptı. Pamuk gibi yumuşacık ve tadı harikaydı. 2 ci günün akşamını görmeden hepsi bitti ki verdiğim ölçülerin iki katını yapmıştık. Gelelim tarife...






Malzemeler:

4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 pkt kuru maya
125 gr. Tereyağı

Yapılışı:

Unu eleyip mayayı ekleyerek karıştırın. Tereyağı eritip sıvıyağ' a ilave edip una ekleyin. Yoğurt,süt ve yumurta aklarını ekleyip yoğurun. Yumuşak hamur elde edince üzerine bir bez örterek sıcak yerde 1/2 saat kabarmasını bekletin. 2-3 dakika daha yoğurup yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Biraz yağ ile elinizde yuvarlak açın. Dilediğiniz harçtan 2 tatlı kaşığı ortasına koyup yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklar ile dizin ve üzerine yumurta sarılarını sürün. Dilerseniz susam ve çörekotu ile süsleyin. Soğük fırına koyup 160 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Afiyet olsun...

NOT:
Biz harç olarak 750 gr. yağlı beyaz peynir ile 1/2 demet maydanoz ve dereotunu karıştırdık. Elbette kıyma veya patates ile de olur. Eğer patates kullanacak olursanız çiğ olarak rendeleyip soğan ile soyeleyin. Bu şekilde suyunu salıp hamur olmuyor.

3 yorum:

  1. Kayınvalidenizin de sizin de ellerinize sağlık... Poğaçaların nefis lezzeti her halinden belli oluyor... Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık, lezzetli görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  3. Biz mayasız yapıyoruz o da çok güzel oluyor ama bunlarda harika görünüyor.

    YanıtlaSil

Sanatçı' ya alkışı, Blogger' a yorumunuzu esirgemeyin...
Teşekkürler ve Sevgiler 💖